Nu kommer jordskatten…

Äganderätten i Sverige är under attack. Särskilt fokus ligger på mark- och skogsägare. Vad som i praktiken måste betraktas som nysocialistiska aktivister har hittat en ny ingång för sina strävanden i och med statens och finansministerns ständiga behov av nya intäkter, inte minst på grund av de astronomiska kostnader som den med nyspråk påstått lönsamma invandringen drar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ifrågasättandet av t.ex. det privata skogsägandet florerar på allehanda håll i den offentliga sektorns byråkrati, allt ifrån länsstyrelsernas kallsinnighet till äganderättens principer när det gäller utvidgningen av strandskyddet, till juridiska aktivister som Charlotta Riberdah, lagman i hovrätten. Som regeringens utredaren fick hon sparken efter att ha luftat sin oro över om ”om man ska tillåta ett så stort privat ägande av en så viktig naturresurs som skogen” (Visby Almedalen -16) . Då var det för uppenbart för att få passera. Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht måste handla – men under ytan pågår ett mullvadsarbete inom partiet i tangentens riktning.

Detta måste nu upp till ytan.

Nu vill man alltså införa/smyga igenom en ”jordskatt”!

Man ska alltså utöver kostnaderna som allemansrätten innebär nu också betala för att allmänheten har tillgång till skogen. Och det är intressant att man nu alltså bara ska ha förfoganderätt och inte äganderätt till skogen. Kort sagt ska skogen socialiseras.”

Förhoppningsvis kan Norrland (och alla andra) nu sluta att rösta rött d.v.s. sluta såga av den gren man sitter på.

Dags för ett ”skogsuppror”?

Läs mer här:

http://cornucopia.cornubot.se/2017/02/socialdemokraterna-vill-infora.html

Facebook Comments

Författare: Leif V Erixell

Författare samt kultur- och samhällsdebattör. Grundad i de samhällsfilosofiska klassikerna: Locke, Montesquieu, Constant, F A Hayek, Karl Popper m.fl. Hans senaste böcker är Om den civila freden, Omstart Sverige samt nu senast Den svenska statsideologin och Samhällspolitisk ordbok (finns i internetbokhandeln). Samtliga på Nordberghs förlag. Ordförande för MRRS sedan 2016.