Rättssamhället kapitulerar

Feltänkta ungdomsrabatter + obefintlig åldersbedömning av nyanlända ger – och riskerar att ge – ett fullständigt onödigt antal av Uppsalas medborgare ett helsicke och polisen ett otacksamt arbete. Återigen: bra jobbar våra regel- och lagstiftande politiker… Och var någonstans ser vi ett skyndsamt arbete med att korrigera detta? Denna oändliga tröghet. Att detta bara får fortgå är faktiskt helt otroligt. Man saknar ord.
Munnarna går på politikerna men det händer – ingenting.

“Conny Kjellberg och Roger Björklund ger flera exempel. Bland annat serien av bostadsinbrott i Uppsalaområdet där två personer greps på bar gärning, men släpptes eftersom de var minderåriga. De fortsatte sedan att begå ytterligare ett tiotal inbrott. Ett annat fall är den våg av personrån mot äldre damer i Luthagen för drygt ett år sedan. En minderårig greps, men släpptes, och genomförde därefter flera liknande personrån.”

– Nästan varje morgonmöte är detta uppe för diskussion. Det är svängdörrar här hos polisen för vissa, de har lärt sig att de kan begå brott och nästan inget händer [vilka fantastiska incitament för ungdomens beteende Ni har skapat och skapar svenska lagstiftare – och åklagare!]

Även Christer Nordström är inne på att snabba åtgärder i lagstiftningen behövs.

– Främst med åldersbestämmande. Och vi behöver fler tvångsåtgärder, framförallt för personer som begår grova brott som bostadsinbrott och personrån.”

Läs hela artikeln om haveriet i Uppsala (och runt om i landet) här! >> 

Facebook Comments

Författare: Leif V Erixell

Författare samt kultur- och samhällsdebattör. Grundad i de samhällsfilosofiska klassikerna: Locke, Montesquieu, Constant, F A Hayek, Karl Popper m.fl. Hans senaste böcker är Om den civila freden, Omstart Sverige samt nu senast Den svenska statsideologin och Samhällspolitisk ordbok (finns i internetbokhandeln). Samtliga på Nordberghs förlag. Ordförande för MRRS sedan 2016.